Martial Arts
Martial Arts

Forum posvecen borilackim vestinama
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Osniva se Regionalna bokserska liga

Go down 
AuthorMessage
Cira
Admin
Admin
avatar

Posts : 162
Join date : 2009-07-22
Age : 28
Location : Dojo
Stil/pojas : Fudokan-Shotokan karate/Shodan

PostSubject: Osniva se Regionalna bokserska liga   Sun Aug 30, 2009 6:08 pmPredstavnici Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Hrvatske u sredu su na radnom sastanku u Puli dogovorili osnivanje Regionalne bokserske lige, u kojoj će na početku učestvovati osam klubova. Liga bi, prema dogovoru relevantnih bokserskih stručnjaka sa prostora bivše Jugoslavije, trebalo da počne najkasnije od sezone 2010/2011.

Sekretar BK Pula, Miroslav Hlušička, na sastanku je rekao da sama činjenica da su se na dan prve godišnjice smrti bokserskog velikana Mate Parlova, koja se obeležava u sredu u Puli, okupila najuglednija imena iz sveta boksa ovih država, potvrđuje opravdanost odluke.

Sastanak, dodao je Hlušička, dodatno obavezuje učesnike da istraju u ideji reafirmacije boksa kao jednog od najstarijih olimpijskih sportova i podizanju kvaliteta koji je, kako je rekao, poslednjih dvadesetak godina zabrinjavajuće urušen.

- Vođeni iskustvom iz drugih sportova, poput košarke i vaterpola, smatramo da bi liga u kojoj bi učestvovalo od šest do osam klubova s područja bivše Jugoslavije bila izuzetno korisna za sve boksere - istakao je Hlušička.

Predstavnik Bokserskog saveza Srbije Tadija Kačar i selektor mlade reprezentacije Srbije Dragan Vujković u potpunosti su podržali inicijativu, naglasivši kako svi savezi ovih država moraju da donesu odluku o pristupanju takvom takmičenju.

- Naravno da je za sada još prerano govoriti o sistemu takmičenja, koji će se regulisati posebnim pravilnicima i propozicijama, ali postoji mogućnost da se neke kategorije dupliraju - kazao je Dragan Vujković, dodajući da bi najidealnije rešenje bilo formiranje od sedam do osam kategorija.

Po njegovim rečima, svaki klub bi na početku takmičenja trebalo da uplatiti kotizaciju kao garanciju učestvovanja u Regionalnoj ligi. Novi sastanak zakazan je za 18. septembar u Srbiji, do kada bi koordinaciono telo trebalo da pripremi predlog Statuta kao i pravilnik takmičenja.
Back to top Go down
View user profile http://s1.zetaboards.com/Blue_Moon/index/
 
Osniva se Regionalna bokserska liga
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» FC Dallas La Liga
» Brazilian players impact in La Liga and EPL
» La Liga 2015/16 Season Thread
» League Challenge Cup (Plano), February 7-9, 2014
» Englishmen in La Liga

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Martial Arts :: Borilacke Vestine :: Boxing-
Jump to: